Booming Amsterdam De aanleg van de grachten in de Gouden Eeuw. Tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam, 15 februari – 26 mei 2013          

Duizendste bezoeker voor Booming Amsterdam!

Booming Amsterdam trekt veel enthousiaste bezoekers. In de hal van gebouw De Bazel wordt ademloos gekeken naar de vlieganimatie, de groei van Amsterdam in de Gouden Eeuw in vijf minuten. Binnen in de tentoonstellingszaal is het gezellig druk. Bezoekers kijken, vaak samen,  geboeid en verwonderd naar de oude kaarten en tekeningen. Zelfs ervaren archiefonderzoekers ontdekken nog onbekende stukken.

Vanmiddag was het zover: de duizendste bezoeker! Ludger Smit, hoofd Presentatie van het Stadsarchief ontving Margriet Zwiers uit Amsterdam. Margriet bleek een echte Amsterdam fan.

‘Ik ben abonnee van Ons Amsterdam. Daarin las ik over de tentoonstelling. Ik ben geboren in Delft, maar ik woon hier nu al bijna dertig jaar. Ik vind Amsterdam gewoon écht heel mooi. Ik ga niet eens graag met vakantie. In de vakantie ga ik liever in de stad tentoonstellingen bekijken, oude en nieuwe gebouwen. De historie ligt hier op straat. In Parijs of Berlijn is in de negentiende eeuw alle oude bebouwing weggeslagen. In Amsterdam is er nog heel veel over, de oude straatjes en bakstenen huizen. Hoe meer ik van de andere oude steden in Europa zie, des te unieker vind ik Amsterdam. Amsterdam is echt een grote liefde.

Ik ben lerares Nederlands op een middelbare school in Nieuw-West. In de lessen behandel ik bewust ook de geschiedenis, de zeventiende en achttiende eeuw. Als ik dan de dichter P.C. Hooft bespreek begin ik met de stiletto-race in de moderne P.C. Hooftstraat. En van daar naar de liefdesgedichten uit de Gouden Eeuw. Eigenlijk zou ik mijn hele klas naar de tentoonstelling moeten sturen.’

20 februari 2013 | Filed under Geen categorie.

Reacties zijn gesloten.